مشاور خوب چه ویژگی هایی دارد؟
شرح وظایف و ویژگی های یک مشاور کنکور خوب چیست؟ پشتیبان ویژه خوب چه ویژگی هایی دارد؟مشاور کنکور به جهت نقش مهمی که در موفقیت یا شکست دانش آموزان در مسیر تحصیلی خویش ایفا میکند از اهمیت بسیار بالایی در نزد والدین و فرزندانشان بهرهمند است. مشاور کنکور با دانش و شناسایی نقاط ضعف و قوت دانش آموزان به آنها برای استفاده هرچه بهتر از تواناییهای بالقوهشان کمک میکند.
چنانچه میخواهید شخص موفقی شوید، نیازی نیست تا مسیرهای آزمون نشده را امتحان کنید، بلکه صرفا کافی است مسیرهایی را طی کنید که پیش از شما افراد موفق پیمودهاند. بی تردید مشاور کنکور که خود راه موفقیت را بخوبی طی نموده و سرشار از علم و تجربه است، میتواند نقش بسیار مهمی در هدایت موفقیت آمیز دانش آموزان و دانشجویان اجرا کند.
خیلی از دانش آموزان قصد دارند در طرح مشاوره ثبت نام کنند و با برترین مشاوران کنکور ارتباط بگیرند. اما لازمه این کار این است که ابتدا ویژگیهای مشاور خوب را بشناسید و سپس اقدام به ثبت نام مشاوره کنکور کنید.
ویژگیهای مشاور کنکور خوب
برخی از ویژگیهای یک مشاور کنکور به شرح زیر است:
- در دسترس بودن از خصوصیتهای مهمی است که مشاوران باید از آن بهرهمند باشند. مثلا امکان دارد شما دچار مشکلی در مورد مطالعه و یا تست زنی بشوید و یا به لحاظ روانی آمادگی لازم را برای شرکت در آزمون نداشته باشید، یک مشاور کنکور خوب، باید بتواند به شما در هر زمانی که احتیاج به کمک داشتید، خدمات لازم را ارائه نماید.
مشاور باید از مهارتهای ارتباطی خوبی برخوردار باشد تا بتواند با برقراری ارتباط موثر، اعتماد افراد را به خود جلب نموده و حس امنیت و آرامش را به آنها منتقل کند. به طور کلی اگر فرد نسبت به مشاور احساس عدم اعتماد کند، روند مشاوره دچار مشکل خواهد شد. پس برقراری ارتباط قوی و موثر جزء مهمترین خصوصیاتی است که یک مشاور خوب باید از آن برخوردار باشد.
- مشاور کنکور و پشتیبان ویژه، باید پیوسته روحیه دانش آموز را مورد بررسی قرار دهد و مشاورههای انگیزشی در دانش آموز ایجاد کند.
- مشاور کنکور خوب باید در وهله نخست، خود مسیر موفقیت را طی نموده باشد تا دانش آموزان بتوانند به وی اعتماد کرده و جا پای او بگذارند و نحوه موفق شدن خود را به دانش آموزان انتقال بدهد. متأسفانه خیلی از افراد در زمینه مشاوره در حال فعالیت هستند که خود سابقه درخشانی در زمینه تحصیل و کار ندارند! پس در صورتیکه مشاور، در زندگی شخصی خود موفق نبوده باشد، احتمالاً راهنمای خوبی هم نخواهد بود.
- مشاور کنکور خوب باید آپدیت باشد و به تمامی منابع و ویرایشهای جدید آگاه و مسلط بوده و اطلاعاتش در زمینهٔ کتب جدید کنکوری به روز باشد. روز به روز به تعداد منابع آموزشی کنکور اضافه میشود که مسلما تمامی آنها برای دانش آموزان مفید نخواهند بود؛ بدین ترتیب باید منبعی به دانش آموز معرفی شود که متناسب با سطح او بوده و وی را برای کنکور آماده کند.
مشاور کنکور باید بر اساس توان دانش آموز برنامهریزی کند و برنامه شخصی سازی شده ارائه دهد. مشاور کنکور با تسلط به روی سر فصلها و مبحثها و پیشنیازهای هر مبحث، برای شما برنامهریزی صحیحی کند.
- بسیار مهم است که مشاور کنکور شما یک تحلیلگر قوی باشد. مثلا گاهی بعضی از داوطبان نمیتوانند تشخیص دهند که مشکل ایجاد شده در مورد تستهای کنکور آنان ناشی از چیست؟ در این موارد، یک مشاور کنکور چنانچه قدرت تحلیل بالایی داشته باشد، میتواند به خوبی مشکلات بوجود آمده را تشخیص دهد و در جهت رفع آن بکوشد.
- مشاور کنکور باید روشهای برتر مطالعه هر درس و روشهای تست زنی و مدیریت آزمون را به دانش آموز یاد دهد.
- یک مشاور کنکور خوب، باید مسلط به برنامهریزی کنکوری باشد و آن قدر در این زمینه تجربهٔ کافی و مفید داشته باشد که کاملاً مهارت ایجاد توأم انگیزه و برنامهریزی اصولی و حرفهای برای هر تیپ داوطلب کنکوری را داشته باشد. داشتن یک برنامه سخت و فشرده، تضمینی برای موفقیت در کنکور نیست و در بعضی موارد میتواند نتیجه معکوسی هم داشته باشد. به همین علت برنامهریزی کنکور باید به گونهای انجام شود که در ابتدا آسان و به مرور زمان سخت شود. همچنین، برنامه باید انعطافپذیر باشد، به این معنی که در صورت انجام نشدن قسمتی از آن، امکان جبرانش در روزهای بعدی وجود داشته باشد.
- مشاور کنکور باید تشخیص دهد که دانش آموز احتیاج به کلاس کنکور دارد یا خیر.
- یکی از اصول اخلاقی برای هر مشاور کنکور این است که رابطه موثری با مراجعین خود داشته باشد. رابطه عاطفی یک مشاور و داوطلب باید بگونهای باشد که به آسانی بتواند هر مشکلی را که برای او به وجود آمده است را مطرح نماید. هر چه قدر حس راحتی و امنیت بیشتری داشته باشید، داوطلبان بیشتر از شما تأثير خواهند پذیرفت و راههای پیشنهادی مشاور کنکور را بسیار راحتتر خواهند پذیرفت و بهتر بدان عمل خواهند نمود.
وظایف مشاور کنکور
وظایف یک مشاور کنکور عبارتست از:
بازخورد صحیح، منظم و مداوم از شرایط دانش آموز به او بدهد و مانند یک آیینه شفاف عمل کند. کارنامه آزمونهای دانش آموز را مو به مو تحلیل کند و اطلاعات دقیقی نسبت به جایگاه دانش آموز به او بدهد.
علاوه بر این که مشاور کنکور باید در جهت حل مشکلات دانش آموزان کوشا باشد،
مشاور باید قدرت شنوندگی بالایی داشته باشد و بیحوصلگی و شتابزدگی را کنار بگذارد و با صبر و حوصله به صحبتهای افراد گوش فرا دهد. به طور کلی تشخیص درست و ارائه راهحل برای مشکلات از طریق گوش دادن عمیق به حرفهای دانش آموز حاصل میشود.
پشتیبان ویژه یا مشاور باید گزارش کارهای دانش آموز را مرتب بررسی کند و هرجا یا هرگاه که دانش آموز از مسیر مطالعه خارج شد، تذکرات لازم را به او بدهد.
مشاور کنکور باید جلساتی را با خانوادههای دانش آموزان برپا کرده و در خصوص مسائل و معضلات خانوادگی که بر مطالعه شخص تأثیر دارد، بحث و گفتگو کرده و شرایط را برای دانش آموزان فراهم سازد.
بررسی شرایط درسی داوطلب، بطور کامل و با جزئیات پیش از تنظیم و تدوین برنامه، الزامی است. مسلماً تا زمانی که مشاور کنکور نداند که دانش آموز در چه سطحی قرار دارد، نمیتواند برنامه خوبی برای وی تنظیم کند.
کلاسهای کنکوری، برنامه هفتگی، مدرسه، منبعهای درسی و … را از داوطلب بپرسد و در جریان برنامه درسی و هفتگی داوطلب باشد. رها کردن دانش آموز به حال خود، یکی از اشتباهاتی است که بعضی از مشاوران و والدین مرتکب میشوند. هدف از مشاوره، همراهی مشاور کنکور با دانش آموز تا رسیدن به نتیجه مطلوب است.
روشهای مطالعه هر درس، روشهای تست زنی و مرورها باید طبق سطح درسی و توانمندیهای داوطلب باشد. لازمه موفقیت در کنکور، بالا بودن ساعت مطالعاتی دانش آموز نیست بلکه کیفیت درس خواندن است که اهمیت دارد؛ بدین ترتیب باید کلیه روشهای مطالعه، مانند تندخوانی، جمع بندی و … توسط مشاور کنکور به دانش آموز آموخته شود.
رشد دانش آموز چه از نظر کمی و چه کیفی به صورت مداوم بررسی شود. مشاور خوب باید دلایل رشد و افت را به دانش آموز منتقل کند و برای تکرار کارهای خوب دانش آموز را تشویق و از انجام عادات بد جلوگیری کند.
نظرات (0)
ارسال نظر