داشتن مشاور کنکور، بله یا خیر؟
در این مطلب قصد داریم عوامل مهم برای تصمیم گیری جهت داشتن مشاور کنکور یا صرف نظر از آن را باهم بررسی کنیم. و ابعاد مختلف مشاوره تحصیلی را تشریح کنیم.
امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید واقع شود.
نویسنده: آیدا علی بخشی
دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران
رتبه 29 منطقه دو کنکور انسانی 1400
با نزدیک شدن به ایام طلایی مطالعه کنکور و حساسیت بالای دانش آموزان و خانواده ها، و همچنین عدم اطلاع بسیاری از دانش آموزان برای چگونگی شیوه برنامه ریزی این سوال به یک دغدغه اصلی تبدیل شده است.
در ابتدا باید به طرح سوال دقت کنیم. مشاور کنکور داشتن، بله یا خیر؟
ما نمیتوانیم به این سوال پاسخ صفر یا صد بدهیم. صد البته که تصمیم گیری برای داشتن یا نداشتن مشاور، بستگی به دانش آموز و شرایط او دارد.
در ادامه فاکتورهایی را معرفی می کنیم که شما را در تصمیم گیری جهت انتخاب مشاور تحصیلی راهنمایی می کند.
دانش آموزانی که شیوه برنامه ریزی اصولی و استاندارد را نمی دانند: بی شک یکی از مهمترین عوامل موفقیت تحصیلی داشتن یک برنامه مناسب، استاندارد و اصولی است.
اگر درک مناسبی از این قضیه ندارید مشاور میتواند به شما کمک کند که برنامه ای منظم و دقیق داشته باشید.
نکته مهم: بسیاری از دانش آموزان در بعضی از مواقع سال به شیوه مطالعه و برنامه ریزی خود شک داشته، نگرانی و اضطراب بسیاری را تجربه میکنند.
مشاور در این مواقع سال نیز به شما کمک شایانی میکند.
دانش آموزانی که شیوه مطالعه دروس را نمیدانند: دروسی که مطالعه می کنید دو دسته هستند. نقاط قوت و نقاط مشکل.
شما باید برای هر دسته روش مطالعه مناسبی داشته باشید تا بتوانید نقاط قوت خود را پایدار نگه داشته، نقاط مشکل را به قوت تبدیل کنید.
مشاور نقاط قوت و مشکل شما را بررسی و روش های مناسب برای مطالعه هر دو دسته به شما معرفی میکند.
واقعا بهترین مشاور کیست؟
شاید جواب این سوال کمی تعجب آمیز باشد اما بهترین مشاور شما خود شما هستید. مشاور شما با وجود همه شناختی که از شما دارد بازهم نمیتواند شما را به اندازه خود بشناسد. اکثر مواقع مشاور وظیفه شناساندن خود شما به خودتان را خواهد داشت .
بنابرین حتی اگر از خدمات مشاوره استفاده میکنید، خود را رها نکرده، برنامه مشاور را شخصی سازی کنید. اگر درس های راحت تر را اوایل صبح بهتر یاد میگیرید
به سراغ درس های سخت نروید. اگر در میانه روز به یک استراحت کوتاه نیاز دارید و در برنامه اعمال نشده، خودتان آن را در برنامه بگنجانید و به این باور برسید که:
موفقیت تحصیلی شما در گرو مشارکت و همکاری شما و مشاور کنکور است و اگر خود نیز تلاشی نداشته باشید در بهترین حالت راکد و بدون پیشرفت میمانید.
توجه کنید که مشاوره تحصیلی و مشاوره کنکور متفاوتند و وظایف مختلفی دارند.
بهتر است با تفاوت این دو آشنا شوید تا درک درستی از مشاور کنکور و وظایف او داشته باشید.
مشاوران کنکور در "بیشتر مواقع" رتبه های برتر کنکور سراسری" هستند که رشته تحصیلی متفاوتی با مشاوره و روان شناسی دارند.
مشاور تحصیلی فردی است که رشته مشاوره خوانده و در کارشناسی ارشد گرایش "مشاوره تحصیلی" را انتخاب کرده است.
وظیفه مشاور کنکور ارائه برنامه منظم و شخصی سازی شده، پیگیری اجرای برنامه و صد البته رفع استرس و ایجاد انگیزه برای شماست.
اما حل مشکلات بزرگ تحصیلی مثل بی انگیزگی شدید، بر عهده مشاور تحصیلی است و بهتر است به او ارجاع داده شود.
اگر در مهارت های فراشناخت خود ضعف دارید، میتوانید دوران کوتاهی از مشاور کنکور استفاده کنید و در این طرح ثبت نام کنید. تا به مهارت های فراشناختی برسید. از نقش پررنگ اولیا در این شناخت غافل نشوید و از تجربه کسانی که مسیر موفقیت را طی کرده اند، استفاده بهینه کنید.